Следвайте Гласове в ТелеграмВ Европейския парламент на първо място защитавам националния

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВ Европейския парламент на първо място защитавам националния
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: На първо място защитавам националния интерес 

Следвайте " Гласове " в Телеграм

„ В Европейския парламент преди всичко пазя националния и партийния интерес при отстояването на позиции. Направих обстоен доклад пред всички структури на Българска социалистическа партия и пред българските жители, с цел да е ясно по какъв начин съм защитавала националния интерес. Но с цел да постигнеш резултат, са нужни съидейници и то в точния момент, тъй като в случай че изпуснеш момента, към този момент е късно. Например - при отбраната на нуклеарната енергетика, което е българският народен интерес (необходими са ни нови нуклеарни мощности), убедих немските социалисти да гласоподават в поддръжка на нуклеарната енергетика. Това e невероятно даже и в немския парламент. “ Това съобщи евродепутатът от Българска социалистическа партия Цветелина Пенкова пред Българска национална телевизия. 

Тя подчертава, че е показала дружно с българската енергетика и промишленост проект с национални цели, които би трябвало да се следват от нашите евродепутати през идващия мандат на Европейския парламент, тъй като по този метод ще бъдат предпазени българските ползи в енергетиката и промишлеността и ще има поредност и развиване в бранша. 

„ Да спрем с политическото двуличие! Необходим е 20 годишен проект за ориста на въглищните централи, а подобен още няма. За последните 15 години всички държавни управления отлагаха казуса. “, разяснява евродепутатът. Пенкова описа, че се е срещала със заетите в бранша от Старозагорско и те желаят да знаят съответно какви са стъпките и каква ще е реализацията им, тъй като това са процеси, които ще продължи още 20 години. „ В момента казусът се отсрочва и се кърпи на парче, няма резултат и тактика за бъдещето. Там има инженери и висококвалифицирани фрагменти - нужна е предвидимост и основаване на нови производства и нови работни места “, предложи Цветелина Пенкова. 

„ Гледаме на Европейския съюз като на извор на средства, а ние би трябвало да сме дейни. България на Балканите има стратегическо състояние в енергетиката. От нас зависи какви политики ще се следват, в случай че сме дейни и пазиме национални планове със стратегическо значение “, означи евродепутатът. Според нея страната ни освен има даденостите, само че и е най-логичният водещ в този преход, който ни следва: „ Давам две посоки, в които би трябвало да се съсредоточим - развиване на нуклеарна енергетика и съгласуваност на електропреносната мрежа. България може да е водеща в този развой. Вече има създаден български план за съгласуваност на електропреносната мрежа по оста север-юг, който е показан пред европейските институции, само че ние не го пазиме, тъй като губим време в безсмислени разногласия. Колегите от Гърция също са създали план, който заобикаля България, само че те си отстояват националния интерес и го пазят, тъй като не се занимават с нелепи опити да се промени някаква решена европейска политика, по която към този момент 26 страни членки са тръгнали. “

Според Цветелина Пенкова по въпроса с Шенген държавното управление е позволило груба неточност като е поело спомагателни критерии: „ България е изпълнила всички критерии и неприемането й по всички граници е дискриминация, тъй като няма 1/3 дискриминация. “ Тя назова безконтролно държание страната ни да няма повече от година дипломат в Австрия, която имаше главно значение за приемането ни в Шенген. „ Няма по какъв начин да обвиняваш някого, без да си си приключил работата “, възмути се тя. 

„ Корупция, политическа неустойчивост и липса на присъди са главните аргументи за неналичието на асимилиране на европейските средства. Когато се оправим с тези три казуса, можем да приказваме за вложение на европейските средства “, сподели още евродепутатът. Според Цветелина Пенкова огромна част от решението на проблемите е да се подсигурява бистрота на изборния развой и хората всеобщо да гласоподават. 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: 
https://www.socialistsanddemocrats.eu/ 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР